Sallands Refugium Ridgeback
Charlie

Over ons

Wij zijn Bart & Ingrid Schouw en hebben 3 zonen Tom, Floris en Luke. Sinds 2016 zijn wij de trotse bezitters van Charlie, een Rhodesian Ridgeback.

Wij wonen in het Sallandse dorp Diepenveen op het “Refugium” waar Charlie kan rennen door de velden en bossen en ze alle konijnenholen weet te vinden. De naam van ons heerlijke huis en de prachtige omgeving hebben we meegegeven aan de kennelnaam. Refugium betekent toevluchtsoord en deze geborgenheid willen we ook bieden aan ons komende nestje. We zijn geen professionele fokkers  maar door onze liefde voor Charlie en het prachtige ras gunnen we Charlie deze mooie ervaring. Wij staan geregistreerd als fokker bij de stichting houden van honden, zijn lid van de RRCN,  en houden ons dan ook aan het fok regelement (de VFR) van de RRCN. Hierin worden we bijgestaan door Maureen Schoutsen (www.lionteasers.nl) de fokker van Charlie en Jolinde Evers de eigenaar van de vaderhond Harvey  (www.kijanisdream.nl).


Over Charlie

Charlie is de hond waar het allemaal mee begonnen is, de stammoeder van onze kennel. Ze is een lieve, vrolijke, zachtmoedige en trouwe hond. Opvallend aan haar is haar fraaie gezichtsuitdrukking, atletische bouw en correcte gangwerk. Ze is een intelligente hond met een heel goed geheugen. Ze is een aanhankelijke en toegewijde kameraad en zeer gehecht aan ons gezin.